Rusya: Son 24 saatte 2 bin Ukraynalı asker öldürüldü

Rusya: Son 24 saatte 2 bin Ukraynalı asker öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki askeri operasyonunu sürdürüyor ve son 24 saat içinde tüm savaş cephelerinde yaklaşık 2 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde Rus askeri operasyonlarında yaklaşık 2.000 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Ayrıntılı olarak Rus kuvvetleri, uzun menzilli, yüksek hassasiyetli deniz silahları kullanarak Ukrayna Hava Kuvvetleri pilotlarının ve mühendislerinin eğitimine yönelik bir alanı hedef aldı.

"Kuzey" güç grubu, Ukrayna kuvvetlerinin yoğunlaştığı bölgeleri bombaladığını ve yaklaşık 210 Ukraynalı askeri öldürdüğünü söyledi.

"Batı" güç grubu ise Ukrayna kuvvetlerinin yoğunlaştığı bölgeleri bombaladığını ve yaklaşık 500 Ukraynalı askeri ortadan kaldırdığını duyurdu.

Buna karşılık, "Güney" kuvvetler grubu, kuvvetlerinin konumunu iyileştirdiğini, Ukrayna kuvvetlerinin yoğunlaşmasını bombaladığını ve yaklaşık 570 Ukraynalı askeri ortadan kaldırdığını duyurdu.

"Merkez" kuvvetler grubu, Ukrayna kuvvetlerinin yoğunlaşmasını hedef aldığını duyurdu, 6 karşı saldırıyı püskürttü ve yaklaşık 430 Ukraynalı askeri ortadan kaldırırken, aynı zamanda kuvvetlerinin konumunu iyileştirdi.

"Doğu" güçleri grubu da Ukrayna güçlerinin bir toplantısını bombaladığını ve yaklaşık 135 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü duyurdu. "Dnepr" güç grubu, Ukrayna güçlerinin toplantılarını hedef aldı ve yaklaşık 130 Ukraynalı askeri öldürdü.

Taktik operasyonel havacılık, füze kuvvetleri ve topçu operasyonları, “Iris-T” hava savunma füze sisteminin ve hava hedeflerini izlemek ve izlemek için iki radarın imha edildiğini ve 118 noktada Ukrayna kuvvetlerinin yoğunlaşmasının bombalandığını duyurdu.

Rus hava savunma operasyonları, "Himars", "Vampire" ve "Olkha" fırlatıcılarından 75 Ukrayna insansız hava aracını ve 33 füzeyi ele geçirdi.