Sınıf geçmek daha da kolaylaşıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek eğitim öğretim yılında sınıf geçme yönetmeliğinde yapacağı değişiklik ile sınıf geçmeyi kolaylaştıracağı belirtildi
Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçme yönetmeliğinde yapacağı değişiklik ile sınıf geçmeyi kolaylaştıracak. En fazla iki dersten zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilirken, yapılacak değişiklik ile bu sayı 6 olacak. Ayrıca üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanınacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik taslağını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayına sundu. Talim Terbiye Kurulu taslakla ilgili görüşmeyi pazartesi günü yapacak. Talim Terbiye Kurulu'na onay için gönderilen taslakta, ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin sınıfta kalmasını zorlaştıracak önlemler aldı.
Değişiklik ile sorumlu olarak sınıf geçmek de kolaylaştırılacak. Mevcut durumda sorumlu geçmek için olması gereken zayıf ders barajı sayısı 2'den 6'ya çıkarılıyor. Ayrıca üç dersten başarısız öğrencilerin girdiği ortalama yükseltme sınavında da yapılacak değişiklik ile ortalama yükseltme sınavına sınırsız giriş hakkı tanınacak. Buna göre öğrenciler zayıf dersi olmayan öğrencinin yanı sıra, kaç dersten başarısız olurlarsa olsun öğrencileri, sınıf geçmek için ortalama yükseltme sınavına girebilecekler. Ortalama yükseltme sınavları yılsonundan bir hafta sonra başlayacak. Böylece sınavlar haziran ve temmuz ayları içinde gerçekleştirilecek.
ALAN DEĞİŞTİRME KOLAYLAŞTIRILACAK
Düzenlemede, alan değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken sınavlarda da bazı kolaylaştırmalar yapılıyor. Lise son sınıf öğrenicilerine sadece Ağustos ayından fark derslerini verme şansı veren Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere Şubat ayında fark derslerini vermeleri için ek sınav şansı tanıyacak.
Son düzeltmeleri yapılan yönetmeliğin pazartesi günü Talim Terbiye Kurulu'nda görüşülmesinin planlanırken, 2008-2009 eğitim öğretim döneminden itibaren uygulamaya konulması bekleniyor.