Siyonist Gantz: Asıl Mesele İran

Siyonist Gantz: Asıl Mesele İran

Gantz, İsrail'in kuzey sınırı konusunda harekete geçmek için çok geç kaldığını söyledi

İsrail Savaş Konseyi üyesi Benny Gantz, Pazar günü Washington'da yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan Hizbullah'ına karşı ülkenin kuzeyindeki durumla ilgilenme zamanının geldiğini söyledi ve İran'la yüzleşme çağrısında bulundu.

ABD'nin başkentinde bir Orta Doğu tartışma forumuna katılan Gantz, "Kuzeyde zaman geçiyor ve aslında bu noktada geciktiğimizi düşünüyorum" dedi. İsrail'in 7 Ekim'deki Hamas saldırısından sonra ülkenin kuzeyinden çok sayıda insanı tahliye ederek "hata yaptığını" sözlerine ekledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik savaşının başlamasından bu yana Hizbullah ve İsrail ordusunun İsrail-Lübnan sınırında neredeyse her gün karşılıklı ateş açması nedeniyle binlerce İsrailli kuzeyden kaçmak zorunda kaldı.

Eski bir ordu komutanı ve Ulusal Birlik Partisi (merkez) lideri olan Gantz, Hamas operasyonunun ardından Başbakan Benjamin Netanyahu tarafından kurulan ve daha sonra feshedilen savaş kabinesine katılmıştı.

Gantz, "Aylardır Gazze ile başa çıkmak için yeterli gücümüz olduğuna ve ülkenin kuzeyinde olup bitenlere odaklanmamız gerektiğine inanıyordum," dedi.

"Gazze'deki harekâtta kritik bir noktaya ulaştık. Gazze'de ne istersek yapabiliriz" diyen Gantz, Hamas'la bir ateşkes anlaşmasına varılana kadar IDF operasyonlarının devam edeceğini söyledi.

Gantz, "Bence rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma aramalıyız, ancak önümüzdeki günlerde ya da haftalarda bunu başaramazsak kuzeye gitmeliyiz," dedi.

Gantz, "Daha fazla beklememize gerek olduğunu düşünmüyorum; gerekirse Lübnan'ı vurmak da dahil olmak üzere bunu yapma kabiliyetimiz var," dedi.

"Asıl mesele İran'dır," diyen Gantz, "Hamas eski bir hikaye. Asıl mesele İran ve onun bölgedeki vekilleri ve yapmaya çalıştıklarıdır," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı