Soykırım Davası Siyonistleri Panikletti

Soykırım Davası Siyonistleri Panikletti

Gazze'ye yapılan saldırılarda savunmasız yüzlerce çocuğun katledilmesi üzerine MAZLUMDER''in öncülüğünde...

Gazze'ye yapılan saldırılarda savunmasız yüzlerce çocuğun katledilmesi üzerine MAZLUMDER'in öncülüğünde katil İsrail yöneticileri aleyhinde açılan soykırım davası siyonistleri panikletti.

 

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, 6 Şubat tarihli nüshasında "Türkiye İsrail Ordusu'nun Gazze'deki Savaş Suçlarını Araştırıyor" başlığı altında yayınladığı haberde, İsrail'li yöneticilerin Türkiye'ye girdiği takdirde tutuklanma isteğine dikkat çekti.

 

Diğer yandan da İran'ın ingilizce yayın yapan televizyonu Press TV internet sitesi de 6 Şubat tarihli yayınında "Türkiye Gazze'deki İsrail Savaş Suçları Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu" başlığı altında, Mazlumder'in başvurusunu kabul eden savcılığın "her şikayet araştırılmayı hak eder" sözünü aktarıyor.

 

Mazlumder'in soykırım davası açılması için savcılığa yaptığı suç duyurusu üzerine İsrail ve İran medyasında çıkan haberleri Kemal Saral İsra Haber için derledi.

 

"Türkiye İsrail Ordusu'nun Gazze'deki Savaş Suçlarını Araştırıyor"

 

Jerusalem Post 6 Şubat

 

Türkiyeli savcılar Cuma günü yaptıkları açıklamada İsrailli liderlerin Gazze'ye düzenlenen son saldırılardan dolayı insanlık suçu işledikleri ithamıyla suçlanıp suçlanamayacaklarını araştırdıklarını söylediler.

 

Ankara başsavcılık ofisi soruşturmanın İslamcı kökenli insan hakları örgütü MAZLUMDER tarafından açıldığını ve İsrailli liderler aleyhinde resmi şikayet olarak dosyalandığını bildirdi. Grup; Şimon Peres, Olmert, Livni ve İsrail'in ordu ve askeri istihbarat şeflerinin soykırım, işkence ve insanlığa karşı suç işlediklerini iddia ediyor.

 

Savcılar, MAZLUMDER'in İsrailli görevlilerin Türkiye'ye girmeleri durumunda tutuklanmalarını istediğini söylediler.

 

Türk savcılar resmi bir şikayet olması durumunda soruşturma açmakla yükümlüler.

 

İsrail'in Ankara büyükelçisi ise yorum yapmaktan çekindi.

 

Türkiye uzun zamandır İslam dünyasında İsrail'in en yakın müttefiği konumunda, bununla birlikte Türkler Gazze operasyonuna karşı etkili gösteriler düzenlediler. Başbakan Recep Tayip Erdoğan da  İsrail operasyonunu birkaç yerde eleştirdi.

 

Davos'taki Ekonomik Forum'daysa Erdoğan Peres'i Gazze savaşından dolayı azarlamış, sonra da paneli terk ederek çıkıp gitmişti.

 

Geçen ay da İspanyol bir hakim, 2002 yılında Gazze'de düzenlenen bir bombalama olayı hakkında 7 İsrailli güvenlik görevlisi hakkında soruşturma açmıştı. Bu saldırıda üst düzey bir Hamaslı ile içlerinde 9 çocuk bulunan 11 sivil ölmüştü.

 

Yargıç; İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinde, savaş ve işkence gibi insanlık suçları hakkında suç duyurusunda bulunabilme imkanı veren ve ulusal sınırların aşılmasına olanak veren doktrinden yararlanıyor.

 

 

Türkiye Gazze'deki İsrail Savaş Suçları Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

 

Press TV 6 Şubat

 

Türkiye, İsrail'in 23 günlük Gazze savaşında soykırım ve insanlığa karşı suç işlediği ithamlarını araştırmak için sorgulama başlattı.

 

Soruşturma insan hakları örgütü MAZLUMDER tarafından yapılan şikayet üzerine gerçekleşecek ve İsrail Cumhurbaşkanı  Şimon Peres, Başbakan Olmert, Dışişleri bakanı Livni, Savunma Bakanı Barak ve genelkurmay başkanı Gabi Eşkenazi aleyhinde olacak.

 

Fransız Haber Ajansına konuşan savcılık sözcüsü "Her şikayet araştırılmayı hak eder" dedi ve soruşturmanın MAZLUMDER'in şikayeti üzerine başlatıldığını belirtti.

 

Türkiye kanunlarına göre savcılar her şikayeti dikkate almak zorundalar, eğer gerekli görülürse resmi suçlamalara dek vardırılabilen geniş soruşturmalar açılabilmekte.

 

MAZLUMDER İsrail'i "yok etmek kastıyla doğrudan sivillerin hedeflenmesi ve beyaz fosfor bombası ile seyreltilmiş uranyum gibi uluslararası anlaşmalarca yasaklanan silahları kullanmakla" itham ediyor. "Zanlılar, Filistin halkını sistematik saldırılarla ortadan kaldırmak istedikleri için de soykırım ve insanlık suçu işlemişlerdir" deniyor, bu kişilerin Türkiye'ye girmeleri halinde tutuklanmaları isteniyor.

 

Türkiye kanunlarına göre soykırım ve insanlık suçları hakkında, bu suçlar dışarıda işlenmiş olsa da dava açılabiliyor.

 

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 23 günlük saldırının sonucunda 1330'dan fazla Filistinli ölmüş ve en az 5450 Filistinli de yaralanmıştı.

 

İsrail ile ilişkisi olan sınırlı sayıdaki İslam ülkelerinden biri olmasına rağmen Türkiye, İsrail'in Gazze saldırısını sert bir dille kınamış ve ülkenin her köşesinde savaş boyunca neredeyse her gün İsrail karşıtı gösteriler düzenlenmişti.

 

31 Ocak'taki Davos Zirvesi'ndeyse Başbakan Erdoğan İsrail'i eleştirirken sözünün kesilmesi üzerine toplantıyı terk ederek çıkmıştı. Erdoğan, İsrail'in eylemlerini "barbarlık" olarak nitelemiş, Peres'i alkışlayan kalabalığı paylamış ve Davos'a bir daha gelmeyeceğini söylemişti.

 

İSRA HABER