The Hill: İsrail için en büyük tehdit, Z kuşağının artık ona sempati duymamasıdır.

The Hill: İsrail için en büyük tehdit, Z kuşağının artık ona sempati duymamasıdır.

Amerikan dergisi "The Hill", genç Amerikalıların "İsrail"e sempatiden uzaklaşma eğiliminden ve Gazze'ye yönelik devam eden saldırganlıkla bağlantılı olarak ABD'deki "İsrail" kampanyalarına yönelik boykotun giderek ivme kazandığından bahsediyor

Amerikan dergisi The Hill, ABD'de "İsrail"e karşı boykot kampanyalarının, "İsrail ordusu" tarafından gerçekleştirilen suikast dalgasının ortasında giderek ivme kazandığını ve bunun Orta Doğu ve Ortadoğu'da gerilimi daha da artırdığını doğruladı .

Dergi, "İsrail"e karşı giderek daha fazla sempati duymayan genç Amerikalılar arasında "endişe verici" olarak tanımladığı bir eğilime dikkat çekti.

Dergi, 7 Ekim saldırılarından kısa bir süre sonra Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir ankette, 21-30 yaş arası Amerikalıların üçte birinden fazlasının Hamas saldırısını desteklediğini, 65 yaş üstü vatandaşların ise Hamas saldırısını daha fazla desteklediğini ortaya koydu. İsrail'in Gazze'deki operasyonlarına yönelik silah yardımı, yukarıda bahsedilen genç kuşakla karşılaştırıldığında dört kat daha fazla.

Dergi, bu eğilimleri Holokost hafızasındaki ve tarihsel bağlamdaki nesiller arası eşitsizliklere bağladı.

The Hill, İsrail'in bugün "meçhul siyasi sularda" yaşadığını ve genç Amerikalıların İsrail'e sosyal adalet merceğinden ve geniş bir baskı ve adaletsizlik çerçevesinde baktığını ileri sürerek sözlerini tamamladı.

Amerikan sitesi " Responsible Statecraft ", geçtiğimiz Haziran ayında yazar Giorgio Cafiero'nun, ABD'nin politikasını değiştirebileceğini düşünerek Z kuşağı Amerikalıların "İsrail'e koşulsuz Amerikan olumsuz desteği" konusundaki görüşlerinden bahsettiği bir makalesini yayınladı.

Amerikan gazetesi Politico'nun geçen nisan ayında yaptığı bir anket, "1946 ile 1964 yılları arasında doğan baby boomer kuşağının %40'ına kıyasla Z kuşağının yalnızca %15'i İsraillilere karşı daha sempatik olduğunu söyledi" dedi. 65 yaş üstü seçmenlerin %11'ine kıyasla, Z kuşağının %24'ü bunu oylarını etkileyecek önemli bir sorun olarak görüyor.