Ziyad Nahle Aksa Tufanı Operasyonunun Birinci Yıl Dönümünde Konuştu

Ziyad Nahle Aksa Tufanı Operasyonunun Birinci Yıl Dönümünde Konuştu

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahle, El Aksa Tufanı operasyonun birinci yıldönümü vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu.

Pazar akşamı yaptığı konuşmada Nahle, “Bugün, halkımızın ve savaşçılarının büyük kahramanlık gösterdiği El Aksa Tufanı'nın birinci yıldönümünü anıyoruz. Aynı zamanda İslami Cihad hareketinin kuruluş yıldönümünü de kutluyoruz” dedi.

İslami Cihad'ın, tüm çatışma alanlarında belirgin bir varlık gösteren Kudüs Tugayları aracılığıyla 7 Ekim operasyonunun aktif bir parçası olduğunu vurgulayan -Nahle, “El Aksa Tufanı'nın ilk gününden itibaren, sahadaki direniş güçlerinin birliğinin gerekliliği konusunda kararımız netti. Hamas'taki kardeşlerimize savaşı yönetmesi için tam yetki verdik. Filistin'in her konuda tek bir pozisyonu vardı; sahada savaşmak ve müzakerelerde tüm direniş güçlerinin tek bir pozisyon alması” ifadelerini kullandı.

Lübnan cephesindeki direnişçilerin İslami direnişle omuz omuza savaştığını belirten -Nahle, “Düşman bize onurlu bir çözümden ziyade teslim olmaya yakın koşullar dayatmak istiyor” dedi.

El-Nahle, bölgedeki direniş güçlerinin birliğinin zafer için bir gereklilik olduğunu ve Filistin halkının birliğinin düşmanla yüzleşmede en önemli görevlerden biri olduğunu sözlerine ekledi. “Saldırılar karşısında birlik olmanın ne anlama geldiğinin en güzel örneğini sergileyen Lübnan'daki kardeşlerimizle tek bir cephede birleşmiş durumdayız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı