Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Adıyaman TOBB Kız İHL

İsmi muhtevası gibi istisnai. Uzun. Adıyaman kentimizin TOBB Kız İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu. İstisnai donanım ve özelliklerde bir eğitici kadrosu, onlara uygun istisnai bir gençlikle bu ülkenin geleceğini ilmek ilmek örüyorlar.  Adım adım, gün be gün. “Hayallerimiz gerçek oldu. Artık proje okuluyuz” diyorlar. Kutlanmayı hak ediyorlar. Kültür, sanat ve hayat üzerine yazıyorlar çiziyorlar. Gelişi güzel bir ifade olarak değerlendirmeyiniz bunu. Evet yazıyorlar. Makale, deneme, hikaye. Evet çiziyorlar. Karikatür, resim. Sporda, bilimsel araştırmada önderler. Judo, satranç, kıraat kadar Arapça şiir yazmada liderler. Öğretmenler üretken, öğrenciler üretken. Ve... Veliler üretken. Tam bir aile. Geniş bir aile. Bilinçli bir aile. İlmi, bilgiyi, dini, insanlığı, dünyayı, ahireti, insanı, yer ve göğü, toprak ve taşı hasılı mahlûkatı önemseyen bir büyük aile. Derdi olan dünya vatandaşları...

Babam sayesinde bu okula geldim, iyi ki de gelmişim diyor Asude Kasar. Hayır yanıldın, hiç de az kişi okumadı yazını Asude. Okulumuzun hedefi İmam Hatip liseleri için kısıtlandırılan vasıflardan uzaklaşmak diyor Şüheda Can. İmanımızı yükseltmek, başarımızı artırmak, ön yargılardan kendimizi ve herkesi kurtarmak için bu okuldayız diyor Betül Kevser Şimşek. İmam Hatip liselerinde gelecek nesillere hazineler yetiştirilir ve ben bu hazinelerden biri olmaya talip oldum diyor Perihan Tekin. Hem akademik hem de manevi boyutuyla istenilen seviye olduğumuzu düşünüyorumla tamamlıyor Sümeyye Katük.

Beethoven’dan, Mozart’dan, Chopin’den, Paganini, Brahms ve Schumann’dan bir esinti getiriyor Rümeysa Kablan. Suç ve Cezasını merak ediyor Büşra Koyuncu. Hiçlikle her şeylik arasında gidip geliyor Zeynep Nida Sağmak. Elinde kum saati, bir günün nasıl bin gün olduğunun hesabını yapıyor Ayşe Vuslat Bolat. Kadın ve erkeğin beyin yapısı farklı mıdır anlatıyor Zahide Beyza Pala. Kısa metrajlı kendi filmimizi çektiriyor Beyza Nur Tuğluk. Nurcan Kocakaya “yaşam” yerine hayat diyor, kutluyorum, düzelteyim, tebrik ediyorum. Beyza Nur Bekmez de hemen peşinden hayatın değerini bilmek gerek diye hatırlatıyor. Sadece hayatın mı zaman akıp gidiyor diyor Nur Efşan Durmuş. Onun da kıymetini bilmek gerek. Kitapsızları ne de güzel tasvir etmiş Serap Göksu. Dil kadar lisanı anlatan Sukeyne Temel onu temiz ve sağlıklı tutmalıyız diye uyarıyor. Küçük bir tebessümle neleri fethedebileceğimizi hatırlatıyor Ayşe Ravza Karakayalı. Onun gibi Kader Aksu da İslami olanı hatırlatıyor bize. Kalp kırmaktan empatiye bir yol açıyor. Sonu anlatırken Hilal Yılmaz biraz eksilerek, biraz ezilerek, biraz yaşamalı dedikten sonra ekliyor, olurken de sadece biraz yaşıyor gibi yapmalı. Rabbimizi bulma yolunda bir davet Aslı Bilgiç’inki. Gözümüzün nuru gönlümüzün sultanı, önderimiz Peygamberimiz aleyhisselam ile çıkarıyor bizi bu yolculuğa Kamile Çok. 15 Temmuz’u ve Şüheda’yı Şüheda Güven anlatıyor bize. İlayda Yalçıntaş ve Nurdeniz Üşümez de 15 Temmuz’u çiziyor bize. Anlayarak, severek işimizi kolaylaştıralım diyor Zeliha Koçar.

Çok şey vardı anlatacak derken Meryem Dede sanki sayfalar tükenmesin, bu anlatı hiç bitmesin istiyor. Ama her şey gibi bu da bir yerde bitiyor. Şiirle bitiyor. Şiiri teheccüd vaktinin söze sirayet etmiş sureti olarak tasvir eden Abdülvehap Ballı hocanın Duvarda asılı düşleri’yle bitiyor.

Teşekkürler Adıyaman TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu!

yeniakit

Bu yazı toplam 909 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar