İHH elemanı İzzet Şahin İsrail zindanında

Kudüs Üniversitesi'nde İbranice öğrenimi gören İHH İnsani Yardım Vakfı elemanı İzzet Şahin, Batı Şeria'daki bir kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı. Yarın (Salı) mahkemeye çıkarılacakmış.

Resmi suçlamanın tam olarak ne olduğunu henüz bilmiyoruz. İsrailliler "güvenlik kurallarının ihlâli"nden söz ediyorlar. Ne ihlâli? Nasıl ihlâl? Belli değil.

Asıl mesele, İHH'nın Gazze'ye deniz yoluyla yardım projesi olsa gerek. İsrail basını bu projeyi "İsrail'e meydan okumak" diye nitelendirmişti. İzzet Şahin'i gözaltına alarak bir nevi misilleme yapıyorlar. Yahut, İHH'ya ve İHH üzerinden Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışıyorlar.

İstanbul'un ortasında bile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını gözaltına almaya kalkışabilen İsraillilerin bu 'operasyon'u hiç şaşırtıcı değil. Gereken tepki gösterilmezse, vatandaşlarımızı itip kakmayı alışkanlık haline getireceklerdir. İzzet Şahin için devreye giren Dışişleri Bakanlığımız "Suçlama nedir?" diye sormakla yetinmeyip, İsraillilerin verdiği kifayetsiz cevapları elinin tersiyle itmeli ve "Vatandaşımızı derhal serbest bırakın!" diye gürlemeli.

İzzet Şahin'in yarınki duruşmada serbest bırakılacağını umuyoruz. Serbest bırakılmadığı takdirde İsrail'in en üst seviyede ve en üst perdeden protesto edilmesi, protestoyla de yetinilmeyip İsrail'e karşı somut yaptırımların uygulanması gerekecektir.

SEYFULİSLAM KADDAFİ

Libya'da bir Seyf rüzgârı esiyor. Seyf – yani Seyfulislam Kaddafi. Devrim lideri Muammer Kaddafi'nin 37 yaşındaki oğlu. Uluslararası Kaddafi Hayrat Vakfı Başkanı.

Libya'ya uygulanan uluslararası ambargonun kalkması, Seyf'in diplomatik çabalarıyla gerçekleşmiş. Bulgar hemşireler krizini Seyf çözmüş. 200 küsur Cihad Grubu mensubunun hapishanelerden salıverilmesini de Seyf sağlamış. Libya'nın gücünü aşan uluslararası çatışmalardan uzak durulmasını savunan Seyf, devletle halk arasındaki gerilimin de sürdürülebilir bir kriz olmadığını düşünüyor. İslamcı muhaliflerle iyi ilişkiler kuruyor. Çok partili demokratik bir hukuk devleti istiyor. Sahibi olduğu televizyon kanalında devletin istihbarat teşkilatını eleştiren programlar yayınlatıyor. Yeni bir anayasa için taslak çalışmaları yapıyor / yaptırıyor...

"Libya'da ne var ne yok?" diye sorduğum herkes, cevabının bir yerinde muhakkak Seyf'ten bahsetti. Seyf, Libya gündeminin 'demirbaş'ı. Babasının yerine geçecek kişi olarak görülüyor ve her adımı dikkatle izleniyor. Attığı adımların Libya'yı yeni bir düzene doğru götürdüğüne inanılıyor.

yenişafak

Bu yazı toplam 3303 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar