"Savaş"

Lafın sonunu en başında söyleyeyim: Çatışmalarda 30 bin insanın öldüğü bir memleketin meclisinde savaştan söz edilemeyecekse, kapatın gitsin o meclisi!

Malum; BDP'li milletvekili Sabahat Tuncel Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada "Bu ülkede savaş var" deyince, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin durumdan lüzumsuz bir vazife çıkarıp kendisini şu şekilde uyardı: "Bu ülkede savaş var derseniz, o zaman sanki bir tarafta TSK diğer tarafta başka bir ülkenin ordusu varmış gibi bir anlam ortaya çıkar. Bu ülkede TSK başka ülkenin ordusu ile değil, sadece terör örgütü ile mücadele ediyor. Lütfen yaptığınız yemine sadık kalarak sözlerinizi tashih edin."

Tuncel "Tarafsız olun" diye tepki gösterince de, "Ben tarafım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarafındayım" diyerek 'rejim popülizmi' yaptı Meclis Başkanı.

Yahu, PKK meselesinde terör ve çatışma kelimelerinin yanı sıra savaş kelimesinin de öteden beri kullanıldığını –PKK'dan nefret edenlerin de bu kelimeyi kullandıklarını- Mehmet Ali Şahin bilmiyor mu? "Bitsin artık bu savaş!" feryatlarını hiç duymamış mı? Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK ile çatışmaları "düşük yoğunluklu savaş" diye tanımladığından –evet evet, düpedüz SAVAŞ kelimesini kullandığından- da mı haberi yok? Sabahat Tuncel'i ikaz ettiği gibi Genelkurmay'ı da ikaz edecek mi?

Meclis'te yeterince gerginlik yokmuş gibi bir de bu gerginlik çıktı. Tansiyonu düşürmek için elinden geleni yapması gereken Meclis Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK ile ilgili resmi söylemine bile girmiş olan savaş kelimesine kafayı takıp, tansiyonun yükselmesine bizzat katkıda bulunuyor. İnanılır şey değil.

Sayın Şahin! Bu işlerde savaş kelimesini kullanmak Türkiye Cumhuriyeti devletine bir kasıt ise, Sabiha Gökçen bu devlet tarafından niye "Dünyanın ilk kadın savaş pilotu" diye anılıyor? Birinci Dünya Savaşı'na mı katılmış Sabiha Gökçen? Kurtuluş Savaşı'nda Yunan mevzilerini mi bombalamış? Hayır. Ya ne yapmış? Dersim İsyanı'nı bastırma harekâtına katılmış.. Sabiha Gökçen'e "savaş pilotu" diyen Türkiye Cumhuriyeti devleti, Dersim'de yaşanan şeye de savaş demiş olmuyor mu? Öyleyse, Güneydoğu Anadolu'da 1984'ten beri yaşanan çatışmaların savaş diye anılmasına Türkiye Cumhuriyeti devleti adına tepki göstermek neyin nesi?

Savaş kelimesini kullanmak ne devleti küçültür ne PKK'yı büyütür; ama bu kelime kullanıldı diye bir bardak suda fırtına koparıp "Türkiye Cumhuriyeti devleti" adına BDP ile kavgaya tutuşmak, 'Yangının Üstüne Körük Lobisi'nin ekmeğine yağ sürer.

yenişafak

Bu yazı toplam 2540 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar