Tel Aviv'de Bıçaklı Şehadet Eylemi, 2 Siyonist Öldürüldü

Tel Aviv'de Bıçaklı Şehadet Eylemi, 2 Siyonist Öldürüldü

İşgal altındaki Filistin'in merkezinde, Tel Aviv'in güneyindeki Holon'da çeşitli yerlerde gerçekleştirilen intihar bıçaklı saldırı sonucunda iki İsrailli öldü ve aralarında ciddi vakaların da bulunduğu çok sayıda yerleşimci yaralandı.

İsrailli yetkililere göre, Perşembe sabahı Tel Aviv'in güneyindeki Holon bölgesindeki Moshe Dayan Caddesi'nde düzenlenen bıçaklı saldırıda iki İsrailli yerleşimci öldü, ikisi ağır yaralanan 3 kişi de yaralandı.

Ambulans servisi Magen David Adom

İsrail ambulansı, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek, durumlarının ciddi ve umutsuz olduğunu belirtti.

İsrail medyası, operasyonun Holon'un çeşitli yerlerinde gerçekleştiğini ve yaralıların yüzlerce metre uzakta olduğunu bildirdi.

İşgal Ordusu Radyosu ise saldırıyı gerçekleştiren kişinin "kayıplar arasında 500 metre mesafe olacak şekilde 3 farklı noktada gerçekleştirdiğini" belirterek, bir yerden diğerine hareketi sırasında "hiç kimsenin" bulunmadığını kaydetti. Geç gelen ve onu vuran bir polis dışında onunla yüzleşen olmadı" dedi.

İşgal Polisi Komiser Vekili Avshalom Peled, işgal hükümetinin Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in yanı sıra, yoğun güvenlik önlemleri altında Holon'daki saldırı mahalline geldi .

İsrail Polisi Genel Komiser Vekili, "Holon operasyonu zor ve birçok uyarıyla birlikte tehlikeli bir güvenlik durumuyla karşı karşıyayız" dedi.

Buna karşılık İsrail hükümetinin Ulusal Güvenlik Bakanı, Holon'daki operasyonun yapıldığı yerden "savaşın sadece İran'a karşı değil, burada (işgal altındaki Filistin'in içinde) sokaklarda olduğunu " belirtti.

Ben Gvir, yerleşimcilere binlerce silah dağıttıklarını belirterek, onları silah taşımaya ve kullanmaya çağırdı.

İşgal polisinin, bir üyesinden birinin saldırının failine doğru ateş açarak ağır yaralanmasına yol açtığını duyurması dikkat çekici olup, İsrail medyasında yer alan açıklamalarda, operasyonun failinin " Batı Şeria'daki Salfit sakini” dedi ve 1948'de işgal altındaki topraklara izinsiz girdi.

İsrail medyası, Holon'daki bıçaklı saldırının gerçekleştiği yerde çok sayıda polis gücünün hazır bulunduğunu, diğer faillerin varlığından korkarak helikopter ve diğer araçlarla geniş bir tarama yaptığını bildirdi.

Başka bir bağlamda Filistin medyası, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti yakınlarındaki İsrail "Salem" askeri kontrol noktasına silahla hedef alındıktan sonra sirenlerin çaldığını bildirdi.

"İşgal suçlarına tepki"

Filistin'deki direniş komiteleri, Holon'daki kahramanca operasyonu İsrail güvenlik ve askeri sistemlerine yönelik "büyük bir darbe" olarak tanımlayarak kutsadı ve bunun " işgal varlığının İsrail'in iradesi karşısında kırılganlığının kesin kanıtı" olduğunu teyit etti.

Direniş komiteleri, "Holon" komando operasyonunun "düşmanın suçlarına, soykırımına ve Filistin halkımızın Batı Şeria ve Gazze'de her gün öldürülmesine karşı pratik bir yanıt" olduğunu ekledi.

İşgal hükümeti tarafından işlenen günlük soykırım suçlarının “daha ​​acı verici operasyonlarla karşı karşıya kalması gerektiğini” belirterek, dirençli gençleri daha fazla grev yapmaya ve tüm formlarda ve işgal ile yüzleşmenin tüm alanlarında direniş yapmaya çağırdı. .

Hamas hareketinin askeri kanadı Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, Holon'daki operasyonun ardından, bıçağın arkasında İsrailli yerleşimcilerin olduğu, kefiye takan bir adamın görüntüsünü yansıtan bir bıçak resmi yayınladı. "sıfır mesafe" deyimiyle.

bicak-sifirmesafe.jpg