Vakit: Hadi ordan yalancı Özkök

Vakit: Hadi ordan yalancı Özkök

Öğrencilerin namaz kılmalarını, oruç tutmalarını; mütedeyyin bürokratların, milletvekillerinin, bakanların ve hatta Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın dinî ibadetlerini yerine...

Öğrencilerin namaz kılmalarını, oruç tutmalarını; mütedeyyin bürokratların, milletvekillerinin, bakanların ve hatta Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın dinî ibadetlerini yerine getirmesini, ufacık da olsa dinî mesaj vermesini manşete çekerek günlerce tartışma konusu yapan Hürriyet ve Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bir bürokratın Ağlama Duvarı'nda dua ettiğini ve bir Yahudi ile sarmaş dolaş olduğunu gösteren fotoğrafların "haber değeri olmadığı"nı savundu.

Öğrencilerin namaz kılmalarını, oruç tutmalarını; mütedeyyin bürokratların, milletvekillerinin, bakanların ve hatta Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın dinî ibadetlerini yerine getirmesini, ufacık da olsa dinî mesaj vermesini manşete çekerek günlerce tartışma konusu yapan Hürriyet ve Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bir bürokratın Ağlama Duvarı'nda dua ettiğini gösteren fotoğrafların "haber değeri olmadığı"nı savundu.

YAMAN ÇELİŞKİ
Gazetemizde yayınlanan fotoğraflardaki şahsın Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ olduğunu yazan Özkök, olayı, "bir bürokratın bir kutsal mekana gitmesinden ibaretmiş gibi" lanse etti. Özkök'ün; fotoğrafların Hürriyet'e de geldiğini, ancak "haber değeri görmedikleri" için yayınlamadıklarını savunurken, diğer taraftan ise gazetenin Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu'nun hemen kendisini arayarak, durumu anlattığını söylemesi "çelişki" olarak değerlendirildi. Bu durum, akıllara "Gazetenin Ankara Temsilcisi neyin haber değeri taşıyıp neyin haber değeri taşımadığını bilmiyor mu? Berberoğlu önüne gelen her haberde Özkök'ü mü arıyor?" sorularını getirdi.
Özkök, söz konusu fotoğrafların Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'a ait olduğunu belirterek, "Orgeneral Başbuğ'un üzerinde trençkot ve başında bir kasket vardı. Kara Kuvvetleri Komutanı, Kudüs'te Ağlama Duvarı önündeydi ve ellerini duvara dayamıştı" dedi. Ertuğrul Özkök, Ağlama Duvarı'na kendisinin de gittiğini ve Orgeneral İlker Başbuğ gibi ellerini Ağlama Duvarı'na dayadığını açıkladı.
ÖZKÖK TELEFONA ÇIKMADI
Fotoğraflarını yayınladığımız kişinin Orgeneral İlker Başbuğ olduğunu söyleyen Ertuğrul Özkök, şu sorularımızı cevaplayamadı:
1- Ertuğrul Özkök'ün haber değeri görmesi için fotoğraftaki kişinin mevki ve sıfatı ne olmalı?
2- Aynı bürokrat, bir hoca ya da sarıklı sakallı müslümanla sarmaş dolaş fotoğraf çektirseydi ve bu fotoğraflar Ertuğrul Özkök'e gönderilseydi Hürriyet gazetesi ve Ertuğrul Özkök bu fotoğrafların haber değerini düşünüp yayınlar mıydı?
--------
Tersi olsa o bürokratın hayatı karartılırdı
Sözkonusu Müslüman dindarlar olunca saldırıda sınır tanımayan Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Ağlama Duvarı'ndaki resimleri, "bir bürokratın bir kutsal mekana gitmesinden ibaretmiş gibi" lanse etti.
GAZETECİ NAMUSLU OLMALI
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Abidin Kıymaz ise "Bu bürokratın, Kabe duvarına elini süren resmi Ertuğrul Özkök'ün önüne gelmiş olsaydı, ne yaparlardı acaba? Sanıyorum ki, o zaman bunun haber değeri olurdu. Türkiye'de basın ve medyada yer alan, eli kalem tutan kimselerin gazeteciliğe sahip çıkmaları gerekir. Bir bürokrat elini Kabe duvarına attığı zaman bunu 'irtica' olarak sayıp, Ağlama Duvarı'nda ise haber değeri olmayacak kadar düşük görenler bu çelişkiyi bıraksınlar. Gazeteci her şeyden önce namuslu olmak zorundadır" diye konuştu.
BÜYÜK TALİHSİZLİK
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız da "Filistin'de vahşet varken, mazlumların yanında değil de, vahşet yapanların mabedinde olmak büyük bir talihsizliktir. Müslüman olan bir ülkenin önde gelen bir bürokratının Yahudilerin mabedine gitmesi, Ağlama Duvarı'nda Yahudiler gibi dua etmesi hoş değil, tasvip etmek mümkün değil. Dinimiz söz konusu olunca 'Laiklik elden gidiyor' diyenler, Yahudilik söz konusu olunca sessiz kalıyorlar. Nerdesiniz laikçiler?" diye sordu.

vakit