Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yeterli delil mi dediniz..

Parti kapatmaya karşıyız. Tamam. Buna bir diyeceğim yok. Suçlu cezalandırılsın..

Ama parti parti olursa tabi.. CHP normal bir parti değil.. Parti olmanın yasal şartları yok.. Ortada “Cumhuriyet (…) Partisi” olduğu iddiasında bir parti var.

Bankaya yönetim kurulu üyesi tayin eden bir parti var.

Herkesin parti programına bağlılık andı içmek zorunda olduğu bir parti var.

CHP adı ile, amblemi ile devam etsin. Ama “Cumhuriyet” adı, “Cumhuriyetçi” olsun.. İş Bankası’ndaki Anayasanın eşitlik maddesine, Siyasi Partiler Yasası’na aykırı yönetim yetkisi iptal edilsin. Ve tabi olması gereken İş Bankası’nın Hilafet fonundan aktarılan kısmı Diyanet’e, İttihat Terakki hisseleri ve  80 darbesinde İş Bankası hisselerinin yönetimi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne aktarılınca, o dönemde gidilen sermaye tezyidi için Hazine’den ödenen meblağın karşılığı olan hisse senedi Hazine’ye devredilsin..

Yargıtay 1. Başkanlar Kurulu’nun 26.2.2015 tarih ve 36 sayılı kararındaAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun 1.12.2014 tarih ve 2014-160/169 sayılı yazısı ile ilgili olarak, Adem Çevik imzalı 03.11.2014 havale tarihli dilekçe ve ekiokunmuş ve “soruşturma açılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından işlem yapılmasına yer olmadığına, 26.02.2015 tarihinde oy birliği ile karar” verilmiş..

Bunlar soruşturma açılmasına neden olmuyor mu?

Yargıtay Başkanlar Kurulu, nasıl konuyu incelemeden böyle reddedebilir..

Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu, en azından 12 Eylül 1980 sonrasıCHP kapatılınca İş Bankası’nın yönetimi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne devredilince Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği eli ileHazine’den İş Bankası’na sermaye tezyidi için aktarılan paranın karşılığı olan hisse senedinin Hazine’ye devri konusunda bir araştırma başlatamaz mı? Başbakanlık, Hazine, neden bu konu ile ilgilenme gereği duymaz?

CHP’nin, “bizi kapatacaklar” diye telaşlanmasının arkasındaki asıl sebep bu.. Bu konu yıllardır Türkiye’nin gündeminde.

Sayıştay niye bu olayı soruşturmaz.. İş Bankası dosyasına bir el atılacak olursa daha bir çok konu çıkacak.

Bu konuların bir kısmı yargıya intikal etmiş durumda..

Hilafetin mana ve mefhum olarak şahsı manevisinde mündemiç olduğu meclis niye bu işe el atmaz..

Durum ortada, yasama da görevini tam yapmıyor, yürütme de, yargı da..

Bu iş CHP için değil sadece, İş Bankası açısından da iyi bir durum değil. Ne olacaksa bir an evvel olsun.. Banka da yoluna devam etsin.. İş Bankası CHP kamburundan kurtulursa, daha hızlı büyüyebilir.. Ortada tek parti döneminden kalma bir hukuksuzluk var. Asıl sorun o.. Ortaklık yapısı ve yönetim kurulunun teşkili ile ilgili siyasi bir müdahale sözkonusu. Hem Siyasi Partiler Yasası açısından hem de siyasi bir örgütün banka yönetimine müdahalesi açısından hukuksuz, sorunlu bir durum var ortada..

Yargıtay bu sorunu neden görmüyor ya da görmek istemiyor.. Bu hukuksuzluğu kim görecek ve sorun nasıl çözülecek? Kimse bu konunun üzerine gitmiyor? Neden? Kimden korkuyorsunuz.. 

Konuyu inceleyin önce, “şu sebebten talebinizi reddediyoruz” deyin.. “Bu doğru” deyin diyebiliyorsanız! Hukuk hukuksuzluğu korumaz.. “Kamu yararı sözkonusu olduğunda, kamu yararı aksine bir yorum da yapılamaz.. Ya hu diyoruz ki, bırakalım geçmişi, 12 Eylül’de CHP hisselerine el konulmuş, o sırada banka sermaye artırımına gitmiş, el konulan hisse oranında sermaye tezyidi için Hazine’den bankaya para aktarılmış, ama bu artırım yolu ile alınan hisse senetleri Hazine’ye değil, daha sonra tekrar İş Bankası’na aktarılmış, bu konuda söyleyecek bir sözünüz yok mu? Hazine’den, bir başkası lehine bir özel bankaya para aktarılıyor. Madem12 Eylül’ü yargılıyorsunuz, mahkemeye ihbarda bulunuyorum. Bunu da gündeminize alın.. Bu hisselerin Hazine’ye devrine karar verin bari..

Cumhurbaşkanına şikayette bulunuyorum.. O zaman bu Hazine’den para aktarma işi Çankaya’da Genel Sekreterlik marifeti ile yapılmış.Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nden bu konuyu incelemesini talep ediyorum.. Abdurrahman Özçelik, CB Devlet Denetleme Kurulu Başkanı. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı makamına bilgi arzederek görevlendirme talep edemez mi? Ya da soruşturma açmak değil, en azından 12 Eylülsonrası bu sermaye tezyidi konusunda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ndeki kayıtlarla ilgili Cumhurbaşkanına bilgi arzında bulunamaz mı?

Bazı şeylerin şuyuu vukuundan beterdir. Bu bankaya da yazık.. CHP’yi yöneten birileri kriz üretmek, kendine zarar verecek keskin sirke politikalarından mazoşistçe zevk alıyor olabilir, ama bu tartışmaları izleyen birileri, yıllardır devam eden ve arkası kesilmeyen, giderek daha büyük bir sorun yumağı haline gelen bu konuyu kim, ne zaman, nasıl çözecek. Hukuk devletinde cevapsız soru olabilir mi? Kimse gerçeklerin üstünü örtme hakkına sahip değildir..

Parti parti olsun, banka da banka. Taş yerinde ağırdır..

Keşke CHP içinde birileri de bu meseleye sahip çıksa. Hani, “sol bir parti” diyorsunuz da, eşitlik, adalet diyorsunuz ya, başkasına akıl, aleme nizam verirken kendi hanelerindeki seyyielere de bir baksalar..

Bu konuda soru önergesi verecek bir milletvekili yok mu?

Orada kimse yok mu? Hani hakkın ve halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olacaktınız.. Nerdesiniz ya hu!

Selam ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar