Abdurrahman Dilipak: Bir sivrisinek yapmak

Abdurrahman Dilipak: Bir sivrisinek yapmak

Habervakti.com yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yazısını iktibas ediyoruz

ABDURRAHMAN DİLİPAK: BİR SİVRİSİNEK YAPMAK/HABERVAKTİ.COM

Bakara suresi 26. Ayette, Allah (cc) Allah, bir sivrisineği, hatta belki onun da üstünde yaşayan arılara musallat olan arı biti denilen ondan daha zayıf ve küçük bir varlığı misal verir. Şüphesiz ki mü’minler bunun Rablerinden gelen hikmetli bir gerçek olduğu üzerinde düşünür ve onda kendileri için hidayet vesilesi olan gerçekleri görüp anlarlar.. İnkar edenler ise: "Allah, bu misalle ne demek istedi?" derler. Sonuçta Allah bununla kalplerinde hastalık olan birçoğunu saptırır ve yine bununla akıl sahibi, akleden, ahlaklı birçoğunu da yola getirir.

Neymiş, Apple / I Phone, yeni yapay zeka teknolojisi "Apple Intelligence"ı tanıtmış. Akıllı kişisel asistanı Siri’ye sohbet robotu ChatGPT4-Omni’nin entegrasyonu için OpenAI ile anlaşmışlar. “Hayal gerçek oluyor”muş. Metaverse, NeuraLink, Nesnelerarası iletişimle, Siri entagrasyonu ile bu iş daha da sofistike hale gelecekmiş. “Veri gizliliği” bu sistemle daha da üst seviyede sağlanacakmış. Ki bu tam bir yalan.. Yapay zeka ulaşımı akıllandıracak, trafik kazanlarını akıllandıracakmış, orman yangınları da öyle. Tabi bütün bu işler, bu açıklamalar, işin reklam yanı. Gerçekte artık bilgisayar ortamındaki hiçbir şey gizli değil, hatta silseniz bile. MicroChip’le üretilen tüm bilgisayarlar, nano Chiple üretilen Kuantum bilgisayarlar karşısında savunmasız oldukları artık bilinen bir gerçek.

Apple’ın tanıttığı yenilikler bu yıl sonbahardan itibaren yeni sürüm çiplerin bulunduğu cihazlara güncelleme şeklinde yüklenecek. Apple Vision Pro, yeni akıllı telefonlar başlangıçta 8 ülkede satışa sunulacakmış. Yapay zekâ şöyleymiş, böyleymiş. Bir sivrisinek, ya da onun kanatları altında yaşayan bir bit kadar bile değeri yok bu şeylerin aslında. (Hac suresi 73)’de ne deniyordu: “Şüphesiz Allah'tan başka bütün çağırdığınız ve ibadet ettiğiniz şeyler toplansalar bir sineği yaratamazlar."

Bir sivri sineğin Hayat süresi: 42 – 56 gün (Yetişkin Dişiler için), 10 gün (Yetişkin Erkekler için). Yumurtadan çıkıp ergin haline gelme süresi ortala 10 gün olarak hesap ediliyor. Toplamda yaklaşık olarak 2.700-3600 sivrisinek türü olduğu hesaplanmış. Avrupa'da bilineni 100 tür,. Çift kanatlılar grubuna dahil olan sineklerin, kara sinek, at sineği vs gibi yaklaşık 1 milyon türü var. Bunların yalnızca 150 bin türü biliniyor. Türkiye'de ise 1170’ten fazla tür olduğu tesbit edilmiş. Sivrisineklerin uçuş hızları 1,6 – 2,4 km/saat. Yani bir sivrisinek saniyede ortalama 50 cm uçarken kanatlarını saniyede 500 kere çırparmış.

Bir hesaba göre, bir dişi sivrisinek ömründe 3 defa yumurtlar ve her seferinde 450 yumurta bırakırsa ve bunun %70’i canlanırsa, 8-16 haftalık sürede, 4. Jenerasyonda 49 Milyar 843 milyon 400.000 sivrisinek üremiş olur.

O sinek vızıltısı var ya, onu bunlar saniyenin 100’de biri ile 8000’de biri arasında çıkartıyormuş. Ve bu ses üreme içgüdüsünü kışkırtıyormuş.

Bu arada Sivrisinek deyip geçmeyin, yılda 1 milyon insan sivrisinek ısırmasının. Sebep olduğu hastalıklardan ölüyormuş. Erkek sivrisinekler, enerji sağlamak için, aynı bal arıları gibi bitki nektarları ile beslenirlerken sadece dişi sivrisinekler kan emerlermiş. Yani bu ölümlerin sebebi dişi sinekler.

İster inanın ister inanmayın, sivrisineklerin tam 9 kalbi varmış ve gözlerinde de 8000 mercek bulunuyormuş. Ve saniyede 100 mikro gözenekten oluşan petek gözlere sahip olduğu da söyleniyor.

Bir fiske ile ezilip giden bu sineklerin dişleri yokmuş fakat dişleri sayılabilecek hortumları varmış. Kan emebilmeleri için bu hortumların içinde iğneye benzer altı tane parça bulunuyormuş. Bu hortumlarla deriyi kestikten sonra, labrum denen kırmızı renkli bir başka hortumla kanı emiyorlarmış. Tabi bu sineklerin hedeflerini tespit etmek için 150’den fazla alıcısı / sensörü) varmış.

Evet, Sivri sinekler bir yumurtadan çıkıyor. Besleniyor, sindirim sistemi var, üreme kabiliyetine sahip. Gören gözleri var. Kan grubunu ve kan alacağı damarı sensörleri sayesinde tam doğru olarak tespit ediyor.

Bunların sahip olduğu bilgi, teknoloji, bilgisayarları bir sivrisinek yapmaktan, yeryüzünden sivrisinekleri bile yok etmekten aciz ve Allah (cc) dilerse, bir sivrisinekle bile bunların kökünü kurutur.

Bill Gates, Sivrisineklerin geni ile oynayarak onları biyolojik silah aracı olarak kullanmak istiyor. Bununla Tanrılık taslıyor.

Bir araştırmaya göre, tarih boyunca tahmini bir hesaplama ile 52 milyar kişi, sivrisineklerin taşıdığı hastalıklar nedeniyle ölmüş. Bir akademik çalışmada belirtildiğine göre ise, Sivrisineklerin sebep olduğu hastalıklar sonucu Hitit ve İonia uygarlıklarını yok olmuş.. Bazı tarihçiler de kimi Mezopotamya medeniyetleriyle, özellikle de Eti ve Asurların yıkılışında, bu faktörün çok büyük etkisi olduğu ileri sürülüyor. Antik Mısırlıların da sıtmaya en fazla kurban veren toplumlardan olduğu ileri sürülüyor.

Allah (cc) dilerse mermer sütunlar üzerine kurulan şehirleri, bir Sivrisinek dokunuşu ile bile yıkılabilir. Hani, Yasin’de ne deniyordu, Habibünneccar kıssasında. O azizleri şehid edenler için onları cezalandırmak için ordular göndermeye gerek yoktu, tek bir “ses’le / frekans’la”, bütün bir şehrin, üzerinde yaşayan zalimlerle birlikte altını üstüne getirdi.

Bu GlobalReset’çilerin, insanları hayrete düşüren en gelişmiş teknolojileri aslında bir sivrisinek kadar bir değer taşımaz. Onlar sivrisineklerin geni ile oynayıp, onların fıtratını bozarak büyük işler başardıklarını zannediyorlar.

Ne zaman ne mekan, ne can ne ruh ne de akıl konusunda mutlak tasarruf sahibi değiller. Çoğu zamanda “ıslah ettiklerini” zannederken bozuyorlar. Onlar, dine, dindarlara meyadan okuyorlar cahillerin, zalimlerin ta kendileridir. Oysa bu yaptıklarının kendilerine de, peşlerine taktıklarına da bir faydası yoktur. Şeytanın peşine takılıp, “ıslah ediciler”miş gibi davranarak bozgunculuk yaptıkları için dünyalarını da, ahiretlerini de berbat ediyorlar.

Bugün dünyada, bölgemizde, ülkemizde olup bitenler de aslında aynı imtihanın parçaları. İnsanlar yaptıkları ve yapmaları gerekirken yapmadıkları ve söylemeleri gerekirken söylemedikleri sözler yüzünden kendi cehennemlerine kendi sırtlarında odun taşıyorlar. Haksız elde ettikleri makamlar ve o makamlar üzerinden elde ettikleri servetleri kendi cehennemlerindeki yakıtın finansmanında (!?) kullanılacak. Başımıza gelen felaketler, kendi ellerimizle yaptıklarımızın ya da yapanlara destek olmamız ya da sessiz kalmamızın sonucudur.

Bugünlerde eski bir takım bakanlar gidecek, yerine yenileri gelecek.. Gidenler de gelenler de bu uyarıyı dikkate alsınlar. Kul hakkının bağışlanması yoktur, ta ki helallik alasınız. Helallik almak için üzerinizdeki haram olan ne varsa, onun sahibine iadesi ve tevbe istiğraf etmek ve pişmanlıkla mümkündür.

Zalimler için yaşasın cehennem, Mazlumlar, mazlumlardan yana olanlar ve direnenler için yaşasın Cennet! Selam ve dua ile.