El Cezire"yi Almaya İsraillilerin Gücü Yetmez
El Cezire Türkiye Temsilcisi Yusuf Şerif, El Cezire kanalının yüzde 50 hissesini İsrailli bir işadamının almak istediği yönünde kartel gazetelerinde çıkan haberlerin tümüyle asılsız olduğunu söyledi
Şerif, "El Cezire satılık değildir. Bu haberler nereden çıkıyor biz de anlamıyoruz. El Cezire'nin yayın politikasından rahatsız olanlar, kuruluşundan beri bu tür karalama maksatlı iddiaları gündeme getiriyor. Ancak ne El Cezire satılıktır ne de almaya güçleri yeter, çok pahalıdır" dedi.
El Cezire Türkiye Temsilcisi Yusuf Şerif, El Cezire kanalının yüzde 50 hissesini İsrailli bir işadamının almak istediği yönünde kartel gazetelerinde çıkan haberlerin tümüyle asılsız olduğunu söyledi.
"EL CEZİREYİ ALMAYA GÜÇLERİ YETMEZ"
El Cezire kanalının yüzde 50 hissesini İsrailli bir işadamının almak istediği yönünde Türk basınında çıkan haberlerin tümüyle asılsız oluduğunu dile getiren Şerif, "Bu haberler nereden çıkıyor biz de anlamıyoruz. Ancak ne El Cezire satılıktır ne de almaya güçleri yeter, çok pahalıdır" dedi. El Cezire'nin yayın politikasından rahatsız olanlar tarafından kuruluşundan beri bu tür karalama maksatlı iddiaların gündeme getirildiğini kaydeden Şerif, "1995'te El Cezire kurulacağı zaman Katar hükümeti enformasyon bakanlığını lağv ederek basın özgürlüğünü ilan etti. Bu, siyasi bir karardı ve bunun arkasında duruldu. Bu tür komplo teorileri Ortadoğu'da çok seviliyor. Fakat El Cezire başladığı gibi devam ediyor, ne satıldı ne de yayın politikası değişti" diye konuştu. El Cezire'nin yıllardır bedel ödeyerek yayıncılığını sürdürdüğünü kaydeden Şerif, Irak, Tunus ve Cezayir'de kanalın hâlâ yasaklı olduğunu, muhabirlerinin bombalanarak öldürüldüğünü, Guantanamo'da işkence gördüğünü söyledi.
15 DİZİDEN 12'SİNİN KONUSU GAYRİ MEŞRU İLİŞKİ OLURSA
Arap dünyasında tartışmalara neden olan Türk dizileriyle ilgili, Şerif, "Dublajı yapılan 15 diziden 12'sinde gayri meşru ilişkiden doğan çocuk konusu işleniyorsa tartışmalara neden oluyor tabii. Bir, iki tanesi böyle olsa neyse, ancak bu kadar çok olunca insanlar 'Türkiye böyle mi' diye düşünmeye başlıyor. Arap dünyası bu konularda çok hassastır. Dublajı yapılan kanallar da daha çok Star, Kanal D gibi TV'lerin dizileri. Kanal 7 ya da Samanyolu'ndan bir dizinin dublajı henüz yapılmamış. Kurtlar Vadisi dizisi de çok beğenildi" dedi.
HALKLAR MEMNUN, REJİMLER RAHATSIZ
Şerif, AK Parti'nin 2007'de bir kez daha halk desteğini alarak yeniden iktidara gelmesinin, Arap halklarında demokrasinin, siyasi taleplerini gerçekleştirmek için doğru bir yöntem olduğunu gösterdiğini söyledi. AK Parti hükümetinin dış politika açılımlarının Arap halkları tarafından da 'Osmanlının dönüşü' şeklinde okunduğunu ifade eden Şerif, halkların bunu memnuniyet ve sempati ile karşıladığını, ancak ideolojik rejimlerde bu yönelişin rahatsızlığa da neden olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin dışpolitika konusundaki açılımlarının da tıpkı El Cezire'nin yayınları gibi statüko yanlıları tarafından komplo teorileriyle açıklanmaya çalışıldığını kaydeden Şerif, "İsrail'in Anadolu Kartalı tatbikatından çıkarılması Türkiye'nin Filistin meselesinde ne kadar kararlı ve samimi olduğunu somut bir şekilde gösterdi" şeklinde konuştu.
ERTUĞRUL CESUR / VAKİT