Özkök'ün Ergenekon Hilesi
Özkök son dönem Ergenekon yazılarında ısrarla fasa fiso tabirini kullanıyor ve Ergenekona doğru yön değiştirmiş gibi duruyor. Ama yaptığı bir operasyon var.
Ertuğrul Özkök 10 ve 13 Ocak'ta yazdığı köşe yazılarında "Biz, Susurluk çetesinin üzerine giderken, bunlara fasa fiso diyenler, bizlere 'Gulu gulu dansı yapıyor' diye yüklenenler, şimdi kalkmış bu bombaları soruyorlar" ifadelerini kullandı. Ertuğrul Özkök'ün bu çıkışından sonra akla bazı sorular takıldı:
1)Ertuğrul Özkök, gerçekten Susurluk'la ortaya çıkan yapının üzerine gitti mi?
Ertuğrul Özkök 06 Eylül 2003 tarihli makalesinde "Her ülkenin makul ölçüde derin devlet kurumlarına ve operasyonlarına ihtiyacı vardır. " Gizli kahramanların bir bölümü, işlerini düzgün şekilde, kontrol altında yapar ve kenara çekilirler. Bazıları ise yolundan saparlar. Bizim eleştirimiz, gizli kahramanları değil, yoldan çıkanları hedef almalıdır." Yani Ertuğrul Özkök'ün derin devleti, gizli kaldığı müddetçe, işlerini düzgün! ve kontrol altında! yaptıkça kutsaldır. Ne zaman ki deşifre olur, sapkın ilan edilir. Bu nedenledir ki, başta gözaltına alınırken "vatana hizmet etmiş" olarak tanımlanan İbrahim Şahin, bombalar yakalanıp iler tutar yanı kalmayınca "Susurluk çetecisi" ilan edilmiştir.
Ertuğrul Özkök, Susurluk'a karşı mücadele etmek yerine, Susurluk Olayı'nı hükümeti devirmek ve 28 Şubat'a destek olmak için bir fırsat olarak kullanmıştı. 'Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık eylemlerini' temiz bir toplum yaratmak amacıyla değil, hükümete karşı toplumsal bir gerilim oluşturmak için desteklemişti. 20 Aralık 1996'daki yazısına "İşi Bu Defa Silahsız Kuvvetler Halletsin" (Güven Erkaya) başlığını atarak darbe çığırtkanlığını dile getirmişti. Zaten REFAH-YOL hükümetinin yerine 30 Haziran 1997'de ANASOL-D hükümetinin gelmesiyle Özkök'ün Susurluk'a bakış açısında da ciddi yumuşamalar yaşanmış, Susurluk gündemden düşürülmüştür.
TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Yeni Aktüel Dergisi'ne verdiği röportajda, emekli bazı generalleri komisyonda dinlemek isteğini dile getirdiğinde aralarında Ertuğrul Özkök ve Oktay Ekşi'nin de bulunduğu bazı yazarlarca eleştirildiği için bu isteğinden vazgeçtiğini açıklamıştır.
2)'Fasa fiso' sözleri, Susurluk'un üstünü örtmek için mi söylenmişti?
Erbakan, başbakanlığı sırasında Susurluk konusunda ciddi adımlar atmak için toplanmıştır. Katılanlardan birisi "Efendim siz bu konuya bu kadar ciddiyetle eğilelim çözelim diyorsunuz ama muhalefet de şöyle şöyle diyor, buna ne dersiniz?" Erbakan, "Sen boşver onları onlar fasa fiso, biz işimize bakalım" diye cevap verir.
Susurluk'un açıklığa kavuşturulmasına yönelik başlatılan "Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" eylemleri, "temiz toplum" hedefiyle başlatılmıştı. Devlet yerine toplumu temizlemek sloganıyla başlatılan eylem, neticede hükümet karşıtı eylemselliğe dönüşmüş. Toplumda sanal bir irtica tehlikesi oluşturarak 28 Şubat'ın toplumsal zemini hazırlanmaya çalışılmıştır.
Zaten Ertuğrul Özkök'ün amacı Susurluk'un ortaya çıkarılması değil, 28 Şubat'ın desteklenmesidir. REFAHYOL hükümetinin düşürülmesi sonrasında, Özkök'ün Susurluk hassasiyetinin (!) de sona ermesi tam da bunu göstermektedir.
3)Ergenekon terör örgütünde yakalanan bombaları 'fasa fiso'cular mı soruyor?
O zaman, Susurluk için 'fasa fiso' dediği iddia edilen kesimler Refah Partisi yöneticileriydi. Oysa aynı siyasi geleneğin yayın organı olan Milli Gazete'nin Ergenekon terör örgütüne ilişkin neredeyse tek bir haber bile yapmadığı göz önünde bulundurulduğunda, bu kesimlerin asıl şimdi derin yapıların aydınlatılmasından rahatsızlık duyduğu anlaşılmaktadır.
Buna karşılık Ergenekon yapısının geniş toplumsal kesimleri tehdit ettiğinin ortaya çıkması akabinde, davanın toplumun geniş bir kesimi tarafından merakla izlendiği bilinmektedir.
Susurluk'ta, yapay toplumsal eylemlerle toplum farklı gündemlere yönlendirilmiş ve derin yapıların üzeri örtülmeye çalışılmış ve önemli ölçüde başarılı olunmuştu. Ergenekon'da ise bazı medya, kurum, kuruluş temsilcilerinin üzerini örtmeye, yönlendirmeye, sulandırmaya çalışan tavırlarına -Ertuğrul Özkök'e- rağmen Ergenekon operasyonu, toplum nezdinde rağbet görmektedir. Toplum, Ergenekon terör örgütünün deşifre edilerek etkisiz hale getirilmesini beklemektedir.
Kaynak:
http://ilef.ankara.edu.tr/susurluk/pages/p007.php
http://www.uchilal.net/frmt438/sonraki-baslik&view=next
http://www.yeniaktuel.com.tr/tur103,[email protected]
Nuh Gönültaş'ın Bugün Gazetesi'ndeki 26 Ocak 2008 tarihli makalesi.
Aktifhaber